Nanet


zondag, december 30, 2001
MET EFFECT

Veel mensen hebben plezier. Buiten. Ik zit binnen. Er is van alles op de televisie en dat is wel prettig. Soms zie ik uit mijn ooghoeken iets bewegen en is het net alsof ik een kat heb.

De buurvrouw hiernaast heeft net weer geneukt. Of ze liet thee over zich heenvallen. Het is een komen en gaan van mannen met snorren hier op de trap. Laatst kwam ik buiten en vroeg ik aan een wachtende man: “mag ik uw vingers eens ruiken.” Soms doe ik dat soort dingen. Vriendinnen vinden mij een gek wijf, maar ik vind zelf wel dat het meevalt.

Nu ga ik zitten. Verder heb ik helemaal niets meegemaakt. O ja, wel. Er rolde vandaag een bal mijn kant op en na een korte aanloop liet ik hem met mijn binnenkant hoge hakken in de kruising van het denkbeeldige doel van de spelende kinderen draaien. Ik heb gebogen en ben doorgelopen.

Maar nu ben ik dus thuis. Morgen is het 31 december. Hoe ga ik die dag doorkomen? Hield er maar iemand van me. Onvoorwaardelijk. Ik zou voor hem koken en we zouden lachen.vrijdag, december 28, 2001
HELDINNEN
Leuk dit. ik krijg de smaak te pakken. Even voor jullie, drie lezers, als referentiekader, het volgende.

Ik bewonder:

Merel Roze
Charis
Daniella
Whiskas
Snotverjeppie

en, als het een vrouw zou zijn,
vandenb


MOEDER
Mijn moeder belde net. Ze had de hele kerst alleen gezeten, net als ik. “Mag ik twee ons spruitjes, ik ben maar alleen”. Niemand die dat treuriger vraagt. Ik lijk op haar zegt men, maar daar ben ik het niet helemaal mee eens.

“Toen je vader nog leefde, toen lachten we veel, weet je nog wel” zei ze door de telefoon. Het viel even stil. Ik dacht na. Lachten wij veel? Misschien als ik op mijn kamertje zat te wachten op borsten. “Ja, nou”, zei ik, “we lachten wat af”.

Daarna heel lang voor me uit zitten kijken. Vreemd hoe het libido zakt als je je moeder op je netvlies hebt. Tenminste, dat heb ik.

Overmorgen wil ik naar Lord of The Rings omdat het in een volle zaal net is alsof de man die naast je zit bij jou hoort. Lege zalen mijd ik als de pest. Ik ga eten maken want ik heb geen honger.

Tot vanavond


Aangenaam
Eens kijken wat dit wordt. Hoi, Ik ben Nanet. Soms ben ik wat verdrietig en soms ben ik onredelijk geil maar heel vaak ben ik het ook allebei. Wat doe ik zoal? Ik kook voor mijn kinderen. En als ze naar school zijn neuk ik met Zoë. Zoë bijt me vaak maar ik vind dat niet erg.

Iedere vrouw kent het denk ik, boodschappen doen met lekkend zaad. Maar ik léés er nooit iets over, snappen jullie? Vrouwelijke loggers werken vaak op redacties of gaan naar school. Ze doen iets artistiekerigs met foto’s of bouwen mooie websites. Ik zit maar thuis. Whiskas maakt van alles mee. Ik nooit iets.

Ik wil het eens anders proberen. ik ben een vrouw van vlees en bloed. Ik leef en soms werk ik. Maar vaak ook niet. Soms sla ik mijn kinderen en daarna koop ik iets duurs voor ze. Spijt, spijt, spijt. Zo gaat dat.

Wat willen jullie van me weten?

Ik ben Nanet en of jullie het willen of niet, ik breng jullie vanaf vandaag ongevraagd op de hoogte van mijn liefdes, mijn ergernissen, mijn lusten en mijn lasten. Aangenaam.

Ik ben mooi, zegt men. Ik zie dat heel anders. We leren elkaar misschien kennen.